Gala premiilor eCommerce Bucuresti 30 Octombrie 2012

UPDATE (daca vreau sa ii spun asa)

Fara sa vreau am atins cateva puncte sensibile si as dori sa fac unele precizari referitor la ce am scris mai jos:

– se pare ca nu am scris nimic de bine si mi-a fost atrasa atentia asupra a doua lucruri care sunt adevarate: doar datorita GPEC am reusit sa imi imbunatatesc magazinele online si am avut ocazia sa cunosc un om extraordinar in faza jurizarii si anume pe dl. Robert Anghel (initial am scris Stanciu) caruia ii multumesc pentru profesionalismul de care a dat dovada in jurizarea initiala.

-afirmatiile de mai jos reprezinta impresia avuta in timp ce ma aflam la GALA si a fost sicera. Unii spun ca sunt frustrat deoarece nu am luat primul loc. Eu doresc prin aceste randuri sa atrag atentia asupra unor aspecte care trebuiesc luate in considerare daca se doreste un concurs corect si transparent.

-Vreau sa-i transmit un mesaj clar lui Andrei: Alungandu-ma din GPEC iti rezolvi doar o parte din probleme!

Am ajuns la Gala. Participantii au inceput si ei sa soseasca. Sala e pregatita … se fac ultimele retusuri. Doi actorasi fac o mica repetitie.
Pe mesele pregatite dinainte sunt asezate mape de prezentare … arunc o privire.. E mai bogata decat anul trecut!
Va voi tine la curent …

Oare ce ascunde Andrei Radu?! A muncit foarte mult pentru a realiza aceasta gala, felicitari!!!

1 milion de cumparatori online – 5 milioane de conturi de facebook in Romania – informatii de retinut.

Ma oboseste unul ..de la VISA – nu a stiut sa spuna ce avantaj ar avea magazinele online daca ar adopta plata cu cardul bancar. Ii raspund eu: pentru comenzile cu livrare in strainatate unde plata ramburs (comisionul) e mare.

Liviu Taloi ne raspunde la intrebarea „Care sunt avantajele folosirii unui script gen „voice of customer”” pentru un site auditor cum e el. Sper sa multumeasca la urma tuturor magazinelor care i-au livrat toata informatia asta pe care el o va folosi cu precadere in scopuri personale sau nu :))

Rechinii au sarit cu mii de intrebari pe simpatica Silvia Tanase. Ce oameni rai! :)

Erata la expresia „actorasi” – cu scuzele de rigoare! E ciudat sa interpretezi dupa un fond sonor si sa nu reusesti sa te sincronizezi deloc.

Premiile: locul 2 pentru magazinul nostru copiidevis.ro la sectiunea startup si locul 3 la categoria jucarii / bebelusi / copii cu un total onorabil de 1499 puncte.

Suntem incantati de locul 3 – am avut in fata 2 magazine foarte puternice. toytoy.ro care ma asteptam sa ne intreaca la puncte si strollers.ro care nu ma asteptam sa ne intreaca la puncte datorita unor erori de functionare in siteul lor pe care juratii nu vor sa le vada.

Suntem total dezamagiti de locul 2 avand in vedere locul 1 la categoria startup. Este adevarat ca zorilestore.ro are un design deosebit si a muncit foarte mult pentru a realiza o prezentare cu poze multiple pentru toate produsele. Este adevarat ca are o campanie de promovare imensa – 25k fani de facebook nu-i aduni asa usor. Dar aici este un concurs cu punctaj clar. zorilestore.ro are mari probleme de securitate (nu are certificat), mari probleme seo (nu are titluri si descrieri in pagini unicat, nu are canonical, etc.), in pagina de produs nu contine lucruri elementare cum ar fi reviewurile la produse, … ,.,,,.,,,, si inca alte 12-14 criterii de jurizare incalcate clar si fara nici un dubiu.

Sunt curios cine a jurizat acest site si daca s-ar rejuriza impreuna cu mine ce punctaj ar lua.??????

Ca sa fiu un pic rautacios as putea spune ca a castigat datorita implicarii directe in promovarea magazinului a unuia dintre organizatori.

Asteptam si jurizarea noastra la care sigur vom avea multe lucruri de comentat asa cum am avut cu toate jurizarile de pana acum.

Excluzand problemele de jurizare tin sa mentionez din nou necesitatea desfasurarii in continuare a acestei gale, lucrurile bune pe care le aduce comertului electronic romanesc si ca anul viitor promitem sa venim mai bine pregatiti.

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Gala premiilor eCommerce Bucuresti 30 Octombrie 2012

 1. Andrei Radu says:

  Stimate domn,

  1. In momentul in care apreciezi o anumita persoana, un jurat al Galei Premiilor eCommerce pe care il consideri „extraordinar”, e de bun simt sa ii cunosti macar numele: Robert Anghel. Ai stat de vorba cu el, ai impartasit opinii, ai invatat de la el si ati avut un dialog constructiv – este de bun simt sa ii tii minte macar numele.

  2. De ce spun unii ca esti frustrat? Pentru ca in momentul in care s-au desemnat castigatorii, iar tu nu ai fost printre ei, ai scris pe blog. Nu ai scris nimic despre faptul ca ai fost la Intalnirile GPeC si ti-au parut „foarte utile” cum imi spuneai mie, nu ai scris nimic despre faptul ca ai primit raportul de jurizare initial, ca ai putut discuta face-2-face cu juratii si ca ai invatat cum sa devii mai bun. Tu scrii doar cand pierzi. Eu te felicit pentru locul de pe podium, desi – cum iti spuneam telefonic – daca as juriza eu, nu te-as vedea asa sus.

  3. Te oboseste „unul de la VISA”… doar asa, din minim respect, spune-i pe nume: Catalin Cretu. E Country Manager VISA Europe, stie mult mai multe decat o sa poti tu in ani de zile.

  4. Liviu Taloi va folosi toate datele Voice of Customer in scopuri personale. Este bine ca tu nu l-ai implementat, deci no worries for you. De ce discutam, deci?

  5. In ce priveste ZorileStore.ro si dezamagirea ta, iti reamintesc ca nu doar criteriile legate de securitate sunt principalul factor pentru desemnarea castigatorilor. Securitatea are 3 criterii notate cu acelasi punctaj precum restul de peste 80 de criterii. Tu stai prost la mai multe din ele si ai pierdut.

  Este singurul raspuns pe care il primesti de la mine. Iti doresc succes in afacere!

  Cu drag,
  Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *